top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Sommarminnen

I vanlig ordning så kommer sommarlängtan direkt efter nyår för min del, helt galet egentligen med tanke på att vintern knappt börjar. Försöker njuta av den med såklart men längtar alltid i smyg innerst inne efter varma dagar och kvällar, en trädgård som blommar och ljuset!


Hollie i ett hav av lupiner, jag älskar lupiner, så vackra!Vi byggde världens mysigaste koja under den stora granen och tallen, träden som stormen tog förra veckan och som nu ligger kors och tvärs överallt. Känns lite sorgligt faktiskt men vi ska inte gnälla som klarade oss från några större skador. Vi får plantera nya träd där tycker Hollie. Kanske ett päronträd!Vi hade borden fulla med pioner i flera veckor, jag som trodde jag satt vita fick rosa. Ingen riktigt koll på nånting i trädgården om jag ska vara ärlig, men tänker att det inte gör så mycket! Fina var dom iallafall!Bianca sov ofta middag i sin korg, ibland somnade hon i växthuset medan jag vattnade och fixade. De där små skitiga fötterna som sprang runt barfota mest hela tiden. Biancas första sommar!Ibland promenerade vi ner till min mosters sommarhus vid vattnet. Där finns vår favoritbrygga och favoritgunga!Vackert som en saga under de stora trädet! Varenda träd borde ju ha en gunga tycker jag!Favoritbryggan som sagt, tror vi badade varenda dag hela sommaren. Vi levde i en strandkorg känns det som!Minns ni doften? Hela vår gård är omringad av en stor tjock syrenhäck som hade behövt klippas ner för många år sen, lila och vit blandat hej vilt!Häggen och Syrenen blommade samtidigt i år, och jag plockade in stora buketter varenda dag!Att hänga tvätt utomhus! Känns långt borta nu men snart så! Visst är det något extra härligt med nytvättade kläder som fått torka ute i vinden?Bianca och jag i juni! Min lilla tjej ser så liten ut där. 10 månader om jag räknar rätt!Hollies buketter är de allra finaste tycker jag, en av varje, några långa och några korta, spretig och alldeles underbara!Honungsrosen är en av alla mina favoriter. Den blommar över hela vår pergola på baksidan vid uteköket och öppnar vi köksfönstret så doftar den hela vägen in i köket!
Bianca i ett hav av dahlior, det här är en av mina favoritbilder från hela sommaren. Hon var så nöjd när hon fick traska runt där och pilla och plocka!


En dimmig morgon på sensommaren under äppelträdet. Minns att Bianca vaknade så oförskämt tidigt den här tiden så att gunga runt 7 på morgonen var fullt rimligt!Bella och Hollie, när Hollie ville prova vara en riktig indian! Ponnysarna kan vara den bästa investeringen vi har gjort för våra barn!Vissa bilder fastnar verkligen i minnet och kanske betyder den så mycket utan att någon annan förstår det. Den här bilden tog jag när Bianca var yttepytteliten och sov i vagnen en kväll. Jag hade precis plockat in de sista höstanemonerna från trädgården och vi skulle ner och äta middag hos mina föräldrar.Tillbaka till verkligheten och snön fullkomligt öser ner, härligt med ny snö förvisso så vi kan åka snowracer efter hästarna igen! Vi är fortsatt lediga veckan ut här hemma och myser till max med barn, ponnys och kaniner! Nästa vecka drar jobb igång och det känns kul det också!


Kram till er

466 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nytt år

bottom of page