top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Sommarblommor

Det här inlägget publiceras i annonssamarbete med Impecta


Nu är definitivt sommaren över och hur mycket jag en krampaktigt försökt hålla kvar den så får jag nu istället kika tillbaka på alla sommarminnen vi han skapa den här sommaren, blir alldeles varm i hjärtat av bara tanken på alla bad, ljuvliga blommor, varma kvällar, middagar i trädgården, barn som har vattenkrig och frukostar i morgonsolen.

Jag älskar sommarblommor, tycker nästan ettåriga blommorna är de allra ljuvligaste och det är ju något visst med de där med att tidigt på året pilla ner de första små fröerna, planerandet och den oändliga längtan efter hav av blommor.

Nu kommer när som helst frosten ta varenda en av dem, men jag sörjer inte, säsongen har ju varit ovanligt lång i år och jag har njutit som aldrig förr.

För varje år här på gården lär jag mig mer och mer, hittar nya favoriter och lär mig vilka blommor jag ska skippa så igen.

Därför tänkte jag dela med mig av några av mina absoluta favorit sommarblommor här nedan!Sommarmalvan, finns i rosa och vit och jag sådde nog flest vita men fick bara rosa utom en som blev vit. Glad är jag för det för den här gången full av rosa malva blev helt underbar. Denna sådde jag någon gång i mars i små krukor inomhus för att sedan flytta ut till växthuset i april, när risken för frost var över planterade jag ut dom i mullrik jord och här trivdes de riktigt bra. Dessutom verkar varken sniglarna eller tvestjärtarna gilla dem så det har varit väldigt lättskötta. Det härliga med Sommarmalvan är att det blommar från juni till nu, det står sig dessutom jättebra som snitt. Kommer plantera sommarmalva överallt nästa år, fullkomligt älskar denna blomma!

Aster, finns ju massvis med olika sorter men just Apricot dream är min favorit. Den är hög och har en så fin aprikosrosa ton. Även dessa står sig fantastiskt som snitt.Luktärt är en favorit jag sår år efter år, finns i massvis med olika färger, doftar magiskt och ju mer man plockar, ju mer blommar den, ni förstår att man älskar den va?

Jag brukar alltid förså ett gäng luktärt tidigt som också får stå ute från ca april innan jag planterar ut dem. Minst lika många fröer sätter jag direkt ner i jorden någon gång i maj, på så vis har jag en längre blomning och när allt annat börjar bli höst är det underbart att några luktärter precis börjar blomma i september.


Rosenskäran, eller cosmos om man vill. Även denna favorit sår jag år efter år. Jag vet att det sägs att Rosenskäran inte vill ha mycket näring men jag sätter mina i samma jord som dahliorna och det blommar och växer sig gigantiska på nolltid. Rosenskäran finns i massvis med olika färger och former, jag gillar att blanda!Röd vallmo och blåklint är en underbar kombo och blir nästan som en liten sommaräng. Perfekt att strö ut om man har lite kala fläckar i trädgården som behöver lite färg. Dessa försår jag aldrig utan strör ut fröna direkt i jorden!


Hos Impecta finns mängder av fröer och jag älskar att sitta och bläddra och beställa hem fröer, det är verkligen något visst med de där första fröpillret! Klicka här för att komma till Impecta!

1 256 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page