top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Söndag


Vilken underbar helg vi har haft, igår hade vi vänner och familj här som krattade, tog hand om ved, rensade och röjde upp på tomten. Barnen fick en varsin påse och uppgiften att fylla den med skräp från tomten och hästhagarna, några ungar lyckades gräva fram en gammal skottkärra med säkert över 100 år på nacken från ett dike uppe i våran skog. Så himla härligt iallafall när man gör sånt här tillsammans, vuxna och barn, familj och vänner. Min mormor och hennes sambo Nisse skötte brasan i hästhagen!

Sen grillade vi och åt lunch ute på altanen i solen. Livet, så galet tacksam och glad för alla vi har runt oss som hjälper till med allt, smått som stort!


Bianca fick landa nere hos mamma och pappa, liksom alltid liite för liten för att hänga på de andra barnen, en liten del av mig längtar tills hon gör det tills jag inser att jag alltid vill att hon ska vara såhär liten, med sitt stora lockiga bruna hår, alltid tovor i håret, alltid något på gång, och springer hellre än går! Älskade unge!Det är mycket som händer i hennes liv nu, hon pratar mer och mer för varje dag, börjar bygga meningar, visar tydligt vad hon vill, kan berätta för oss vad hon vill göra och svaret är ofta: "Hoppa-Pappa". Hoppa studsmatta med pappa, hennes favoritgrej.

Däremellan alla ord och bus är hon just nu så himla frustrerad, blir ledsen och gråter, arg som ett bi. Någon som jag glömt vem lärde mig att människan utvecklas bara under frustration, tar med mig det och tänker att ur den här ilskan kommer hon lära sig en massa nytt, kanske är det talet som ska lossna helt nu? Minns att Hollie var likadan i perioder! Tills de så kramas vi mycket, hon somnade på mig idag, med sitt lilla huvud på mitt bröst, då gör det ont i mig av kärlek. Hollie somnar ju aldrig sådär på mig och det betyder att snart inte Bianca gör det heller, då vill jag skaffa 10 barn till. Bara för den sakens skull.


I veckan ska jag fortsätta pyssla i trädgården, förbereda vår snittblomsodling, preppa växthuset, och kratta! Älskar den här tiden, full av förväntan och längtan. Det kliar i mina odlingsfingrar. Jag har ett inlägg om trädgård och odling på gång, (jag vet att jag sagt det länge nu) men snart kommer det upp. Fick miljoner frågor i helgen efter mina stories på dahliaknölar och annat. Håll ut det kommer kanske redan i veckan och då ska jag försöka besvara era frågor så gott jag kan. Är ju långt ifrån någon expert men men!


Hoppas eran helg varit fin!

279 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page