top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Novent

Novent -advent i November, ungefär så och det känns som kanske det absolut härligaste just nu. För vad gör man annars i november tänker jag?

I år tänker jag ta in granen redan till första advent och just i skrivande stund ligger ett gäng apelsinskivor på tork i ugnen som sen ska bli girlanger. Julmyset räddar en helt klart den här tiden och allra minst i år när världen känns lite extra deppig där utanför.Sovrummet har fått en julstjärna i gult, girlang och fin bukett med mimosa, julros och aprikosfärgad amaryllis, kanske den finaste kombon jag vet just nu!


Känner ni doften?

Hyacinter på snitt doftar så så gott!


Jag funderar på randig julgardin i det här tyget. Det hade varit väldigt fint och kombon havregul, grönt och tomterött är julens färger för mig!


Förra veckan fotade Jasmina och jag juligt jobb och spritsade en massa pepparkakor, ser så mycket fram emot att få göra ett pepparkakshus med familjen snart!


Det har öppnat en ny liten butik på torget som heter Tullportsgatan, där säljer de närproducerade produkter och bla dessa vackra bivaxljus!


Sofias blommor hon designat åt Svensk Tenn är något av de finaste jag vet, precis såhär kommer jag duka på julafton med de här rödmönstrade bomullsservetterna!


Jag hävdar bestämt att November & December måste få innehålla maximerat med mys, bak och en tid att få boa in sig i hemmet. När jag tänker efter så tycker jag nog om vårt hus som allra mest under julen, det känns extra ombonat och vårt gamla bullerbyhus känns som det perfekta julhemmet med sprakande brasor och varma trägolv. Jag skulle så gärna vilja kika in i vårt hus för 200 år sedan och se hur julen firades då!723 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page