top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Morgonsol


I lördags vaknade jag och Bianca tidigt, inte av varandra utan av grannens sms om att vår ponny Pytte hade rymt, trött som tusan stövlade jag ner över ängen och fångade in en nöjd ponny som åt klöver. Tur de sällan går speciellt långt när de är på rymmen och tur att vi har världens bästa grannar som håller span. Efter de förvandlade vi snabbt hagen till rena rama Alcatraz. Hur som så sken solen sådär härligt och efter dagar av konstant regn så kändes det så härligt. Vi slängde i oss en snabb frukost och gick ut i trädgården, bara jag och hon!


Den låga morgonsolen sken igenom hela växthuset och det bildades ett brandgult sken, ser ni? Nästan magiskt!
Det är riktigt kallt nu om nätterna så vi passade på att plocka in alla tomaterna, min mormor har ett recept på tomatmarmelad hon brukar göra av alla de gröna tomaterna. Måste haffa det av henne imorgon!Det blev en hel del tomater, Bianca räknar och döper varenda en och oftast blir de namn som "mamma-tomat" "pappa-tomat" och "lille lille bebis-tomat".
Vet inte hur många gånger hon hällde ut alla för att sen plocka i igen!

Orden "var försiktig Bianca" har aldrig bitit på henne, till skillnad från Hollie som alltid varit väldigt försiktig är Bianca alltid högst upp, springer fortast och vill hoppa mest överallt. Jag är inte så nojjig som mamma utan låter henne testa. Stegen under äppelträdet har hon klättrat upp på mest hela helgen och ropar, "hallååå där nere" med nöjd min!


I helgen har vi varit ute och grejat med diverse, snickrat ett nytt vindskydd till ponnysarna, ridit och haft picknick med bullar och varm choklad i skogen, kört dansstop, planterat lökar, städat stallet och beundrat våra små kaninungar som kom i onsdags!


Imorgon kickar en ny arbetsvecka igång, jag ser så mycket fram emot veckan då jag har ett superroligt jobb imorgon samt några härliga samarbeten jag ska plåta.

Måndagar börjar jag dock alltid lite lugnt, behöver alltid en slowstart för att hitta kreativiteten och hitta någon struktur i vad jag ska börja med!


Kram från mig

418 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Mina blomster

Söndag

bottom of page