top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Månadens brunch med Emma Sundh

Inlägget publiceras i annonssamarbete med MathemÄntligen får jag lov att presentera min och Jasminas superhärliga grej som vi kommer roa oss med 1 dag varje månad, vi kommer bjuda in en härlig person som vi inspireras av och bjuda den här personen på bland det bästa vi vet, nämligen brunch! Denna gång är dessutom i stolt samarbete med Mathem vilket känns alldeles fantastiskt.Vår första brunchdejt kändes självklar, fantastiska Emma Sundh. Känner nog ingen som är så härligt inspirerande som Emma, och samtidigt så cool. Emma bor i Stockholm och har också det allra gulligaste torpet på Gotland, hon jobbar som frilansande stylist, journalist och influencer. Emma startade nyligen upp Klimatklubben som är ett så galet bra initiativ som är till för att peppa folk till att bli mer klimatsmarta i sin vardag. Behöver jag ens nämna hur driven den här tjejen är?När Emma knackade på hade vi dukat upp ett härligt bord fullt med massvis med Ekologiska favoriter ur Mathems sortiment. På menyn stod bla pankakor, rödbetor och chevre, frukt, ostar, avokadomacka, juice och massor med kaffe. 


Vi åt och pratade i timmar och jag hade kunna hänga kvar här fram tills kvällen. Vi pratade om husdrömmar, klimatångest, och klimatpepp, jobb, trädgård och hästar. Att Emma är hästtjej precis som jag gör ju att jag älskar henne lite extra!
Avokado och äggmacka på ett rågbröd. Min favorit på bordet!
Jasminas amerikanska pannkakor är det godaste som finns. Ni hittar receptet hos Jasmina här.  Viktigt att inte snåla med lönnsirap!
Alla varorna vi klickat hem kom dagen innan levererade direkt till dörren, hur smidigt? Fullkomligt älskar tanken på att slippa handla med två ungar och istället sitta i lugn och ro och beställa maten via datorn eller mobilen. Mathem är verkligen något för mig!Ekologiskt och kravmärkt, himla bra tycker vi!


Vi passade på att ställa Emma några frågor:


Vad gör du helst en ledig helg? Hahaha, precis som ni älskar jag att vara hemma. Jag är en hemmaråtta av rang! Lyssna på musik, spika upp någon tavla, baka med barnen, rensa någon låda. Älskar när kompisar svänger förbi och det inte är så planerat. En lagar middag på vad en har hemma och bara skrotar. Det behövs inte fyrverkerier och hummer för att göra mig lycklig. Tvärtom.

Vad gillar du mest/ minst med ditt jobb? Att jag får vara kreativ åt alla håll och kanter. Mina idéer trycks inte in i en liten box utan får svänga runt bäst de vill! Jag kan ena stunden skriva och fotografera och nästa sekund rädda världen genom att starta klimatklubbar eller dra igång en enorm anordna loppisar. Och så får jag pyssla, tapetsera, inspirera till återbruk och rota i trädgården på arbetstid. Det är en lyx!

Ett måste på brunchbordet? - ägg! Som omelett, på mackan eller bara rakt opp å ner. Måste skaffa höns känner jag!

Det läskigaste du har gjort? Att säga upp sig från ett fast jobb inom media för att testa om ens egna idéer var så jäkla bra. Och det var de tydligen. Firar sex år som frilans. Jag är trygghetsknarkare, så detta är min version av fallskärmshopp.

Till sist, vad är dina 3 bästa ”jag vill bli klimatsmart- tips” - 1. testa dina utsläpp på exempelvis klimatkalkylatorn. Det är det smartaste du kan göra - att bli medveten och ha koll vad dina val ”kostar”. Att förstå, och våga tänka på klimatet, är något av det viktigaste vi kan göra. 2. Sätt egna, personliga klimatmål, både kortsiktigt och långsiktigt. Jag har exempel att jag ska undvika att flyga eftersom flyget inte riktigt får plats i min uträkning. 3. Prata om klimatet, visa när du gör klimatsmarta val och inspirera andra! Vi människor är flockdjur. Vi gör som alla andra gör. Nu har vi världens guldläge att rädda våra barns framtid, ta den! För om några år kan det vara för sent att göra något. Var stolt att du gjorde något medan du hade chansen!

Följ Emma på instagram vittja @emmasundh heter hon där!


Tack fina fina Emma för att vi fick hänga med dig några timmar!384 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Jordgubbsglass

bottom of page