top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Månadens brunch- Januari

Inlägget publiceras i annonsamarbete med Eguale


Nu är det ju inte januari utan februari men tanken var förstås att brunchen skulle äga rum för några veckor sen, men livet kom helt enkelt emellan och den som väntar på något gott!


Den här månaden är vi så glada över att göra detta i samarbete med Eguale, ett företag som ligger mig varmt om hjärtat och deras te och kaffe har jag sippat på hela vintern.

Eguale säljer Te, Kaffe och Choklad, alla deras produkter är både Fairtrade-märkta och ekologiska.

Eguale är format ur en vision om en handelskedja som är schyst för alla inblandande. Från jordbrukaren, kaffeodlaren, teplockaren och kakaobonden och till slutkonsumenten, i det här fallet – du. Och schyst mot kommande generationer genom hänsyn till vår miljö. Det är därför de är kompromisslösa i vår hållning till rättvis handel och ekologiskt producerat. Alla deras produkter är certifierade av de certifieringssystem som har de högst ställda kraven på social, etiskt och miljömässig hållbarhet. Så himla bra tycker vi!


Den här månaden bestämde vi därför för att gå loss med choklad och baka det allra smarrigaste vi vet och vi hade inte vilka gäster som helst utan våra älskade barn, våra stora barn!

Hollie och Winston är lika gamla, det skiljer bara några veckor mellan dem och de är just det som är anledningen till att Jasmina och jag träffades igen efter massa år. Det var i mars på en förlossningskurs på Danderyds sjukhus vi sprang på varandra med våra stora magar. Känner mig oerhört glad att det var just Jasmina jag sprang på, min kollega, bästa vän och stöttepelare i allt! Hollie och Winston är så himla olika men trots det så funkar dom så bra ihop, nästan lite som syskon. Det kändes extra fint att få bjuda dom här två små godingarna på en härlig brunch!
Chokladmaränger kändes som ett måste. Recept kommer lite längre ner!Vi använde oss av Eguale mörka choklad!


Chokladmaränger, kanske inte dom finaste skapelserna men definitiv de godaste!Hollie och Winston slickar smet och tycker chokladmoussen smakar fantastiskt!


Tårtor behöver inte vara så avancerade och speciellt inte om man ska baka tillsammans med två 4 (snart 5 åringar) Vi gjorde därför en väldigt enkel men löjligt god tårta. Receptet hittar ni hos Jasmina!Varm choklad medan man väntar funkar alltid!I övrigt är ju väntandes inte speciellt roligt, men får man sitta uppe på köksbänken känns det lite bättre iallafall!

Marängerna klara, tårtan klar! Lite scones till teet och kaffet känns ju som ett måste!Vi gjorde Earl Grey scones med Eguales Earl grey te, så himla gott blev det. Receptet är enkelt, vanliga scones som du häller ner ca 3 tepåsar Earl Grey i. Ät medan dom är varma och bre på smör och fikon/äppelmarmelad! Godaste på länge!Utanför mitt köksfönster har vi över en meter snö, och drivorna som vi skottat upp är högre än så! Extra mysigt att sitta inne och mumsa på en brunch när snön yr utanför! Våra små gäster ville dock ut och bygga en snökoja!Dukat och klart! Choklad tårta, kaffe, te, ostar, frukt, maränger och Earl grey scones, kanske det smarrigaste man kan äta en vanlig måndag i februari!Den här chokladtårtan blev verkligen magisk! Plätt lätt och såå god, en extra härlig kombo tycker jag!Tomtebloss i tårtan var ett krav från Hollie och Winston!


Hurra vilken fest det blev!!Det allra mysigaste var att kunna sitta tillsammans såhär och bara lyssna och prata med Hollie och Winston, för i vardagen har de ett småsyskon som ofta skäl uppmärksamheten kring middagsbordet och iallafall hemma hos oss känns de ofta som att middagarna går i ett. Att därför verkligen ge det tid och verkligen prata med sina "stora" barn känns så himla mysigt!När barnen fick allt för mycket myror i brallan klädde vi på dom och skickade ut dom i snön, så medan dom byggde snöhästar drack vi ännu en kopp te och åt lite till!


Ni hittar Eguales härliga produkter här!


Som utlovat, receptet.


Chokladmaränger


Vispa 3 äggvitor till ett hårt skum, tillsätt 1 dl socker under tiden du vispar.

Smält chokladen i ett vattenbad.

Ta chokladen från värmen och låt den svalna.

Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda 1 timme och 30 minuter ca.
Stor kram från oss


725 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Jordgubbsglass

bottom of page