top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Söndagslistan

Hej från en trötter, halvligger i soffan och känner mig riktigt mör i kroppen, sådär på ett skönt sätt. Vi har haft en riktig fixarhelg, alla dahlior har grävts upp och ligger nu på tork, jag har påbörjat vår nya pionrabatt, satt lite lökar, målat lite och tapetserat. Vi har också hunnit äta svamprisotto, tagit en kvällstur med barn och ponnys.


Veckan har varit fullproppad och jag som lovade att jag skulle blogga mer flitigt, men här kommer iallafall en söndagslista. Som på den gamla goda tiden, minns ni?På helgen unnar jag mig alltid lite extra god frukost och favoriten just nu är havregrynsgröt, massor med kardemumma, hjortonssylt, hackad sötmandel och skummad mjölk. Löjligt gott!Bianca har varit febrig hela veckan, det i kombination med en som håller på att sluta sova på dagen resulterar ofta i att hon somnar såhär, måste erkänna att det är så mysigt. "ta ett kort på oss" utbrast jag och känslan av att varje gång hon somnar såhär kan vara den sista sköljer över mig.Väldigt glad över att ha en trädgård full av rosenbuskar och nu blommar alla om en andra gång medan den övriga trädgården färgas brun och somnar in. Bara en sån här sak får mig att vilja sätta rosor överallt! Här på bilden New Dawn som växer fint utanför stallet!Utemöblerna har flyttat in, den stora soffan fick flytta in i farstun och det blev superbra!

Sakta men säkert flyttar jag in i växthuset, där inne är det trångt och fullproppat med blommor som låtsas av det är sommar. Det känns bra i mitt odlarhjärta att det kommer blomma där inne minst en månad till!


Äpplen i en påse i hallen, hur smart? Alla behöver liksom ett äpple då och då. Ser ni att våra dubbeldörrar där har blivit gröna? Så himla fint blev det.Har också förälskat mig totalt i en tapet. Har sneglat på den länge och nu sitter den äntligen uppe här hemma, i Biancas lilla fina rum. Den är så himla fin och jag tror denna kommer få sitta uppe länge! Den heter Hare från Emma Von Brömsen!Så har vi bakat päronkaka också, en fixarhelg kräver sitt fika!


Nu ska jag natta Hollie, ta en dusch, göra en kopp te och bänka mig framför en svensk film vi började titta på igår "Gräns" finns på Svtplay. Väldigt spännande!

Imorgon ska jag göra kransar av torkade blommor till ett jobb. Känns som en mysig dag!


Hoppas ni haft en fin helg!

1 165 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Påsken

Äppelgalette

bottom of page