top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Längtan till jul

Okej nu kanske jag är helgalen men jag är SÅ pepp på julen i år. Kanske för att jag plåtat världens härligaste juljobb nyss och fått så mycket feeling. Jag tänker framförallt att julen som är en sån attans härlig högtid måste få tjuvstartas riktigt tidigt och egentligen är det ju helt galet att de flesta normala människor inte börjar förens i December, vad gör folk i November då? Vår jul börjar nu, och idag slog jag faktiskt in de första två julklapparna och den pyttelilla porslinstomten fick komma fram. Sen kommer jag givetvis vänta med julgran och allt sånt där, var inte oroliga!

Gjorde iallafall en jullista här till bloggen, hoppas ni blir lika peppade som jag blir(är)!Något jag älskar och som jag verkligen tycker hör julen till är kransar, i alla dess former! Gärna flera stycken såhär!Amaryllisarnas tid, älskar amaryllis och köpte faktiskt mina första i fredags! Nu när det är så mörkt och kalt ute tänker jag proppa hemmet fullt med härliga blommor!


Juklapparna kommer slås in med småblommiga papper eller tapetrester! Att slå in och göra fina klappar är så mysigt tycker jag, kanske ska man skriva rim på i år? Något vi aldrig brukar göra faktiskt men de kanske är mysigt!


Jullådan får vänta till första advent med att komma fram men som jag längtar. Alltid lika magiskt att ta ner den stora kartongen och rota bland änglar, tomtar och glitter och annat fint. Blir pirrig av bara tanken!


Pepparkakor, fick ett sånt galet sug i helgen när jag såg att matbutiken var full med pepparkakor. Tycker det är så mysigt att baka och finns det något godare än pepparkaksdeg?


Jag har laddat upp med mängder av fina band i silke, linne, siden och bomull. Tycker det är så fint att blanda och dessutom sparar jag banden så jag kan använda dom om och om igen.


Det här fina silkesbandet köpte jag från Etsy och paketet slog jag en gammal bit linnetyg runt.

Finns så mycket jag vill göra den här julen, och framförallt kring alla förberedelser vilket jag tycker är det mysigaste. Jag tänker vara ledig så mycket de bara går, vara ute med ponnys och barn. Baka lussebullar och göra pepparkakshus, stöpa ljus och baka knäck.


Det här sakerna kommer jag skippa i jul:


Julstressen- Aldrig förstått mig på det där med julstress, att folk stressar över att inte ha hunnit med att pynta, handla, baka och allt vad det nu är. Julen ska vara mysig och ge tid till nära och kära, det där andra gör man bara om man hinner och tycker de är kul. Skippa allt vad stress och press heter helt enkelt!

Paketkalender- Ni vet sån där med 24 små julklappar som öppnas varje dag fram till jul. Vilken unge behöver ens 24 julklappar? Jag förstår myset kring denna helt klart, vi hade sån kalender när vi var små. Men Johan och jag har alltid satsat på få julklappar till våra barn. De får så mycket prylar av resten av familj och släkt så vi brukar bara köpa 1 eller 2 prylar och till Bianca som inte förstår riktigt köper vi nog ingen.

Stå i köket i timmar- Nog för att både jag och Johan gillar att laga mat men att styra upp ett helt julbord på självaste julafton väljer vi helt bort. På julafton vill jag ägna all tid åt familj och släkt som är här och därför kör vi alltid knytis, alla gör 1-2 grejer var till julbordet och när alla sen är samlade så har vi världens härligaste bord fullt med mat, utan att ha behövt stressa i köket i timmar.


Julen ska vara stressfri, kravlös och bara sådär skönt långsam och härlig tycker jag! SOM jag längtar nu!

191 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nytt år

bottom of page