top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Jul på slottet

Är nästan orimligt pepp på julen i år, jag älskar ju att mysa och att få göra mysigt runt mig är nog bland det bästa jag vet oavsett årstid egentligen så en sån som jag går ju verkligen i gång på det här. Sen är jag absolut inte en sån som går all in på julgrejer och spökar ut hela huset och lägger heller inte timmar på att dekorera och fixa och allt det där med julstress existerar inte hos mig. Här pysslar jag med de lilla, ibland stora pepparkakshus men allt för mysets skull. Bland det bästa jag vet!


Låt oss ta en tillbakablick för ett år sedan när Jasmina och jag hängde på slottet och fotade lite juliga bilder, kanske kan det få även dig att bli orimligt pepp på julen!

Vi fick ett helt slott för oss själva, 4 våningar och säkert minst 30 rum, eller var det kanske 50? Nästan lite läskigt men efter en stund glömde vi bort de läskiga och drunknade i alla vackra miljöer!Vi drack mängder av äppelmust från mitt favorit musteri här i Roslagen. Har ni provat dricka varm must med kanel och kardemumma? Farligt gott!
Vackra paket inslagna i fint papper med härliga band hör julen till tycker jag. Använd gammal överbliven tapet, linnetyg eller leta fint inslagningspapper på Etsy!


Julklapparna i år kommer se likadana ut som förra året! Skönt med julen att man slipper tänka nytt och istället kan falla tillbaka till traditioner, damma av gammalt julpynt som hängt med sedan man var liten, jag vill att mina barn precis som jag ska minnas just den DÄR julkulan, eller den lilla virkade tomten som mamma och pappa la fram till första advent.


Mjuk pepparkaka hör ju julen till tycker jag, saftig och med massor med smak. Om man vill kan ma ha glasyr på och lingon till, eller så äter man den bara som den är!Vi hade en fullspäckad dag den här dagen men mycket tid gick åt att gå vilse i alla vackra rummen, knäpptyst och iskallt och lagom kusligt!

Ni kan förstå att vi njöt bort en timma eller två va?
Undra hur många fester de varit i det här rummet?De handmålade väggarna gav oss gåshud!Ser ni den broderade dynan på stolen? Jag funderar på liknande till våra köksstolar, hur fint?


847 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nytt år

Tapetkärlek

bottom of page