top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Hej från en härligare jobbdag


Imorse trillade Jasmina in hos mig med ett gäng semmelbullar vi bakade igår, på dagens agenda stod planering inför några jobb vi har framför oss. Ingen planeringsdag utan semlor tyckte Jasmina och jag är beredd att hålla med, speciellt med tanke på att Jasminas semlor är det allra bästa!


Har ni ätit någon semla i år än? Ska tjata lite på Jasmina att hon ska lägga ut sitt bästa semmelrecept, för de här är himmelskt goda och trixet är liksom en perfekt gräddad bulle, med mycket kardemumma och mandelmassa vispad med grädde, mandel och lite bullsmulor.


När vi planerar jobb gör vi ofta moodboards, bilder och färger som vi sätter ihop till ett kollage som vi sedan visar för kunden. Det är ett bra knep för att se att man tänker lika och allra mest gillar vi ju att få fria händer vilket vi har turen att i princip alltid få. Tror det är något vi lärt oss också, att om vi får göra det vi kan och gillar själva så blir det allra bäst. För hårda tyglar och strama ramar gör ofta att de blir pannkaka. Så idag moodboardade vi och planerade settings och styling inför en plåtning av barnkläder som vi ska göra i februari. Kul!!Mitt i allt kom jag på iden att vi MÅSTE ut på ängen och ta en fin bild, Jasmina inte lika övertygad men jag lyckades dra på henne min kofta och tvinga ut henne på ängen med en bukett blommor. Har nog inte riktigt tänkt på hur vackra ängarna utanför vårt hus är, oftast ligger de ju snö såhär års och då är det en helt annan syn.Vet att många har siktet inställt på vår just nu, jag är en av dom. Längtade massor efter snö runt jul men nu kan jag lika gärna vara utan. Det kliar i odlingsfingrarna och jag längtar efter en kaffe på trappen i vårsolen, knoppar på träden och torra hagar till ponnysarna.


Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp av mitt favoritte, tända en brasa och titta på Mandelmans!

835 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Jordgubbsglass

bottom of page