top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Hej semester

Hej från semestern, just nu sitter hela familjen i bilen påväg till Västervik och sedan till Öland. Vi hittade världens vackraste hus av en slump förra veckan vi fick hyra och slog till i raketfart. Alltid älskat Öland och vi åker tillsammans med våra vänner vilket känns underbart. Oerhört skönt att komma bort ett par dagar, bada i havet, äta god mat och mysa runt på kvällarna!

Det var ett tag sen jag bloggade, man kan väl säga att jag tagit semestern på stort allvar i år. Här kommer ett semestersvep, håll tillgodo!Här omkvällen åkte vi ut med våra vänners båt, badade, grillade och njöt av en av det härligaste kvällarna. Barnen byggde sandslott och fångade små fiskar med sina håvar! Vilket värme vi har i år!


En tallrik sallad direkt från köksträdgården, de här små morötterna är bland de bästa jag vet!


Vår pergola har nog aldrig varit vackrare än i år, här växer honungsros, kaprifol, humle och klätterhortensia och skapar ett tak av grönska!


Stora yviga buketter från trädgården gör mig så glad! Hittade en favoritklänning jag nästan glömt bort i garderoben, den är från Innika Choo!


Alla somrar borde innehålla en alldeles egen fölunge! Han föddes på min lillebror Olles födelsedag och därför kallar vi honom Olle, ändå bra hästnamn tycker jag!

Han är det finaste vi vet och får säkert 1000 pussar på sin lilla mule varenda dag!
Vi spenderade två dagar på Astrid Lindgrens värld med Jonas och Ida och alla barnen, hade lätt kunnat stanna en vecka. Blir alltid som förtrollad över hur vackert allt där är!


Hollie och Hilda har varit på hopptävling och jag och Johan grät absolut en liten tår när det gick i mål felfritt, så himla duktiga! Att få känna stolthet över sina barn är det mäktigaste i livet, stolt över stort som smått!


Här hänger vi en hel del, äter frukost mest innan solen blir för varm! Här över blir det veranda till hösten! Kommer bli fantastiskt att kunna sitta under tak och dessutom så mysigt om de regnar och man fortfarande kan sitta ute!

Vänner, sol och sommar, kanske de bästa vi har!!


och langos… Jonas gör de bästa langosen i världen vill jag lova!


Vi åkte ut till Arholma ett dygn med Madde och Niklas, badade i iskalla havet och hade picknick på bryggan när de minsta sov!


Favoritrecept på bukett just nu- klematis ”summer snow” och kaprifol. Precis sådär spretigt och härligt som jag gillar!


Somrigt sovrum!


Nere i blomsterodlingen växer det så det knakar, kan inte göra annat i den här värmen. I år är odlingen spretig och allt annat än färgkordinerad, blev otroligt less på det förra året när varenda blomma blev vit, ljusrosa och aprikos så i år blanda vi hejvilt och jag älskar det! En ny favorit för i år är trädgårdsriddarsporren i lavendellila, så fin mot den röda vallmon och de aprikosa dahliorna och ljusgula rosenskäran!


Lilla köksträdgården levererar den med, här trängs zucchini, bönor, brysselkål, blomkål, grönkål, krasse, morötter, stjälkselleri, salvia, solros, zinnia, kamomill och luktärt. Blev en perfekt kombo med blommor och ätbart och på tok för trångt som vanligt!


Så nöjd över kronärtskockorna i år, har nog aldrig haft så fina och tror värmen varit till stor hjälp! När vi kommer hem från Öland ska vi äta de första med smör, citron och salt!


Vid vår sjö växer små blåklockor, här är det perfekt för kvällsbad och vi åker hit flera kvällar i veckan med våra vänner och doppar oss! En lycklig liten plats!


Lilla Mimmi börjar bli stor och är allas favorit, följer oss som en liten hund och sover nere vid mina fötter hela nätterna!


Att gå längs lilla grusvägen med Hollie och plocka smultron!Nog för att salta dopp och kvällsbad i sjön är underbart men oj vad skönt det är med pool, slippa packa ihop sig och packa matsäck. Poolen har räddat oss i sommar och barnen verkar aldrig ledsna!


Ett knippe luktärt och riddarsporre!


Hoppas ni får en fin sommar, vi hörs snart igen!

862 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Livet just nu

bottom of page