top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Visit Halland

Tidigt i onsdags morse hoppade jag och 4 andra på tåget ner mot Varberg & Falkenberg, med ett fullspäckat schema med syftet att få upptäcka det absolut bästa och härligaste Halland har att erbjuda.

Vårt första stop blev på Skre Matbruk som drivs av Lisa Lemke, en sprudlande och så galet inspirerande tjej som jag hade kunnat lyssna på i timmar. Lisa välkomnade oss med sin allra godaste pasta och en sallad. Precis vad vi behövde efter några timmars tågresa!Mitt bland vinodlingar och en oslagbart vacker natur ligger Skrea Matbruk, här lagas det pasta och massa annat gott.


Visst är det helt galet fint?Emilias flädersoda var bland de smarrigaste jag druckit. Jag hällde i mig två såna här flaskor i ett svep!Efter lunchen tog vi en prommenad ner till Lisas gård, som bokstavligt talat badade i rosor och blomster. En fröjd för en blomälskare som jag att få botanisera runt hos Lisa!


Hej fina Lisa!
Vi drack kaffe i Lisas växthus!Pratade lite med hönsen.


Och gosade med fåren!På Lisas och Marcus Prästgård ligger Prostens Pizza å Skrea Backe utanför Falkenberg, där bakar de pizzor i den gamla bakugnen med fantastiska råvaror och menyn består av rustika pizzor döpta efter Iron Maiden låtar. Vi bakade eftererättspizzor som vi åt i ett naffs!En vanlig kväll är här fullt av människor och hit måste jag ta med min familj snart!


Pizza med Lisas hemgjorda Nutella, jordgubbar, glass och vit choklad. Löjligt gott!Alla ville ta en bild på Jasmina i rosenbusken!
Efter besöket på Prostens Pizza och Lisas Prästgård så åkte vi ner till havet och stranden.På stranden mötte Mikael Jidenholm från Ugglarps grönt upp och visade oss allt man kan äta längs strandkanten, så otroligt inspirerande!
På stranden möttes vi av Lisa Lemke som dukat upp det allra härligaste bordet mitt på stranden. Det här bordet " The edible Country" kan bokas här av vem som helst. Du väljer själv om du vill boka en en kock som tex Lisa eller om du vill laga din mat själv som du får plocka på stranden. En fantastisk idee tycker jag och jag kan lova att allt smakar lite bättre av havsbris. Det finns också ett fler antal bord utplacerade runt om i sverige och självklart kan även dessa bokas!
Sedan var det dags att rulla vidare med bussen ut i skogen till Stedsans in the woods, förväntningarna var höga!
Mitt ute i skogen ligger Stedsans in the woods som drivs av de danska paret Flemming och Mette. Du bor i trähus med stora fönster rakt ut mot skogen helt utan el.Välkommen in till oss! Här bodde jag och Jasmina tillsammans!


Dags för middag, det blev en femrätters direkt från närområdet och det smakade ljuvligt!

Har nog aldrig ätit en godare Jös!Och hela skogen var full av blåbär för den som inte riktigt blev mätt. Men de blev vi, vi rullade tillbaka till våra stugor sent på natten!


Strax efter frukost packade vi ihop och rullade mot Varberg, som jag sett fram emot att få hänga runt där!Första stoppet, Strömma! Wow säger jag bara, så mycket härliga ställen Marina har skapat!


Vi tog en fika medan regnet öste ner utanför fönstret, sånt himla mys!
Kött är gött, här inne kan man köpa kött från deras gård och massvis med härliga köksprodukter och porslin och annat!


Jasmina köpte världens finaste cykelkorg till hennes nya cykel!Tack Strömma, hit kommer jag deffinitivt komma tillbaka. Kanske när de har Farmers market i Augusti!Efter en kort bussfärd hamnade vi här, känner ni igen er?

Butiken FGL store som drivs av Kristin och Miranda, två galet inspirerande tjejer som vi fick äran att hänga med!Jag älskar att höra historier bakom projket eller ideer, Miranda och Kristin berättade sinom hur de träffades för att sen starta upp deras butik och företag tillsammans. Så häftigt och tack bästa ni för att ni inspirerar så!Tack till VisitHalland för hur ni skämde bort oss under dessa dagar och visade oss det absoluta härligaste platserna, gav oss den godaste maten och mängder med inspiration.

Tack också Marlene, Anja, Alexandra, Sebastian och Jasmina för resesällskap i världsklass, har skrattat så tårarna rinner!


705 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page