top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Äppelgirlanger

När regnet vräker ner utanför fönstret är det absolut bästa jag vet just nu att julpyssla, jag sätter på julmusik (ja jag har börjat nu), dricker en kopp chai te med massor av skummad mjölk. Idag gjorde jag äppelgirlanger, hur fint?


Lika lätt som att göra apelsingirlanger, och nästan ännu finare tycker jag!

Man kan såklart ta vilka äpplen man vill men jag tycker det är fint med röda för att få den lilla röda kanten av skalet. Tänk vad fint att blanda både gula, röda och gröna äpplen och göra en girlang av det? Det måste jag prova snart!Man kan ju hälla kanel på innan man torkar dem och äta som godis också, eller doppa halva i mörk choklad och hackade hasselnötter. Torkade äpplen kan man ha till prick allt. Nästan!


Idag blev det iallafall en girlang, tänker att den blir fin bredvid kaminen i matsalen, och mot vårt stora gröna skåp.Totalt 4 girlanger blev det och dessutom några fina kransar att ha på pardörrarna in till vår farstu! I helgen är det advent och jag ser så mycket fram emot advent i år.

Advent brukar innehålla lite pyssel här hos oss, kanske baka julgodis, rocky road är min favorit. Vi ska också stöpa ljus i år, så pepp och när barnen somnat ska vi börja slå in några av barnens klappar. Julen är bra mysig ändå!Julros på snitt är verkligen ljuvligt vackert, dessutom står det sig riktigt länge och orkar man kan man ställa dem ute på tex balkongen eller farstun på nätterna så står de sig ännu längre.Nu ska jag sluta drömma om julen och dra på mig träningskläderna och kila ner till vårt gym för ett styrkepass, något jag slarvat rejält med de senaste veckorna!1 782 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page