top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Trädgården i maj


Godmorgon, här har regnet vräkt ner i två dygn, blöta kalla hästar och en överfull bäck i hagen men en desto gladare trädgård för jisses så det växer och blir grönt nu. I helgen kommer solen och då kommer de fullständigt explodera utanför fönstret.

Tror minsann de är som allra vackrast precis efter regnet, svajiga tulpaner fyllda med vatten och en syren som alldeles snart blommar, här vill jag stanna tiden!


Växthuset är så gott som klart, jag ledsnade på att kitta fönster och fortsätter nån solig dag, istället planterade jag mängder av bönor och sockerärt där inne och ser fram emot en djungel i sommar! Utanför i bäddarna har jag planterat ut nästan alla sommarblommor, en rad eller två med dahlior, ett virrvarr av vädd, rosenskära, vallmo, aster Zinnia, och massvis med riddarsporre. Riddarsporre har jag aldrig sått själv förut och är så pepp på den här ljusblå/lila sorten och att den dessutom är perenn känns ju himla härligt! Satte en hel hög bakom växthuset som kommer svaja ståtligt om några veckor.

En bädd är full av tulpaner och ena dagen vill jag bara rycka upp dom så jag kan plantera ut fler sommarblommor men försöker hejda mig och njuta av dem ett tag till. Tanken är ju dessutom att jag inte ska gräva upp dom utan låta dom ligga kvar i jorden, min erfarenhet är att de alltid kommer igen nästa år.


Titta bara så vackra, den här färgkombon gör mig knäsvag.

...och så lyxigt att vi är här nu, tiden då man springer ut i tofflor med saxen i högsta hugg och plockar in buketter. Jag älskar det!


La Belle Epoque, dessa satte jag för två år sen och jag vill nästan tycka att det är ännu vackrare i år än förra, det är mer aprikosrosa i år, inte lika orangea som förra året. Undra vad de beror på?


Den här skottkärran körde jag över till mamma och mormor, min mormor ska ha 80 års fest imorgon. Förstår ni lyckan att hon inkl alla hennes vänner är vaccinerade nu? De kräver sina tulpaner på bordet helt klart!


Nu ska jag rensa garderob innan jag hämtar Hollie efter skolan, förskolan är stängd så Bianca och jag hänger hemma idag. Mysigt avslut på veckan!
1 392 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page