top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Fredag och den första snön

Igår när vi gick och la oss snöade det, barnen kunde knappt somna av allt pirr och låg och pratade om alla snögubbar och att vi minsann skulle åka pulka, jag sa aldrig att det ska bli 7 grader och varmt i helgen tänkte att det får leva på pirret först en stund. När vi vaknade låg ett yttepytte litet täcke med snö på gården, barnen överlyckliga jag inte lika imponerad. Minns ni den här tiden för 4 år sen? Det var så mycket snö då.Bianca och jag tog ledigt idag, det var länge sen vi hängde bara hon och jag och hela den här hösten har inneburit mycket jobb och därav ganska långa dagar på förskolan, känslan har hela tiden hängt över mig att maxa dagarna, hinna med så mycket som möjligt för när som helst kommer jag behöva vabba. Faktum är att det vart inget vabb, inte sedan innan sommaren för något av barnen. Känns ju helt galet när jag skriver det och det där kommer jag garanterat få äta upp nu.


Krispig luft, sol som värmer på kinderna och lite snö, en fin fredag ändå!Hennes kramar, det allra bästa!Biancas superfina kaninskor är från Donsje, ett favoritmärke vad gäller skor till barnen. Kolla även deras superfina ryggsäckar, dör så gulliga!
Vi pysslade lite i växthuset, ställde ut lite ljus och gjorde rent kaminen. Måste elda där snart och ordna en mysig middag. Så härligt!

Den varma hösten gör att det fortfarande växer här inne, den här tiden brukar varenda planta ligga på komposten men i år kan vi fortfarande plocka örter, tomater och physalis, en riktig lyx!


Det här små tomaterna "Chocolate cherry" är mina favoriter tillsammans med bifftomaterna. Det här små är som godis, så söta!


Physalis odlade jag mest på kul men det kommer jag garanterat odla igen, vi har plockat hela sommaren och gör fortfarande, det är så löjligt goda och det där man köper i liten ask i butiken kan slänga sig i väggen.Majsen blev det inte mycket av...En Dahlia bor i sin kruka i växthuset, den blommar fortfarande låångsamt och den här tänker jag plocka när min mormor fyller 80 här snart. Sen får även den knölan åka ner i vintervilan.Min blommiga jacka kommer från Vila, hade tänkt ha den som vårjacka men November bjussar ju på vår i luften. Skjortan med den stora kragen är från Hm. Bianca har tights från Marmar och mysig tröja från Kuling, mössa från Sunday Child!


Nu tänder vi en brasa och tar helg!

Kram från oss

493 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page