top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Trädgårdspatrullen

I annonssamarbete med Fiskars
Hej från trädgårdspatrullen! Måste erkänna att jag tycker de är lite motigt såhär års, jag är en sån som föredrar att plocka fram hellre än att plocka undan och jag drar mig alltid lite för det. Av bilden att dömma ser Hollie ut att hålla med mig.

En possitiv sak är att det är en väldigt bra tid nu att plantera perenner, pioner, rosor och framförallt sätta ner lökar i jorden!

Jag har fått en rad trädgårdsredskap från Fiskars som gör allt detta både enklare och roligare! Visste ni att Fiskars fyller hela 370 år i år?


Häng med så ska jag visa er vad vi pysslar med i trädgården nu på hösten!
Har ni grävt med en riktigt bra spade någon gång? Att gräva kan ju vara rena rama träningspasset och jag insåg att mina gamla spadar inte direkt gjort grävandet enklare, jisses vilken skillnad de är på spade och spade!

Låt barnen gräva också, alla barn gillar ju att gräva och mitt absolut bästa tips till att få något gjort är att låta barnen vara med, det är ju faktiskt inte hela värden om de gräver lite fel ibland! Den här spaden är i storlek Medium ur Fiskars serie Xact!
Nu ska alla lökar ner i jorden, jag sätter dubbla tulpaner för de tycker jag är allra vackrast. Favoritsorterna är Angelique och La Belle Epoque! Den här lilla planteringsspaden har blivit min bästa vän såhär i sätta-lök-tider. Även den från Fiskars Xact serie.Bianca funderar på varför lökarna ska grävas ner och ligga där under jorden. Svårt att förstå även för mig att det om några månader växer ljuvliga tulpaner från de där bruna små klumparna.

En annan väldigt bra pryl, ni vet sån där pryl jag inte visste fanns men som jag nu inte tycker vi klarar oss utan är det här Teleskopskaftet QuikFit med utbytbara huvuden. Den här takrännerensaren är perfekt för att rensa takrännorna från smuts och löv! Älskar prylar som gör tråkiga saker roliga. Skaftet kan bli superlångt dessutom, bara en sån sak.4 saker att göra i din trädgård på hösten

Ta hand om löven.

Det är inte bra att låta allt för mycket löv ligga kvar på gräsmattorna, kratta in det i buskarna, och lägg på komposten istället där gör det mer nytta! Den här krattan använder jag!


Plantera.

Det är perfekt tid för att sätta lökar nu, gräv ner dem i små grupper och jag lovar att du inte kommer ångra det till våren när det blommar! Det är en perfekt tid att sätta pioner nu, eller kanske behöver du flytta en pionbuske till en ny plats, isåfall är det nu du ska göra det!


Ta hand om frukt.

Har ni som vi mycket fruktträd är det läge att ta hand om frukten. Baka en kaka, ge bort en kasse med plommon eller äpplen till en vän.


Njut.

Även om jag tycker det är lite deppigt att se trädgården vissna bort och gå i vila inför vintern så försöker jag njuta, alla färgerna är magiska och jag försöker passa på att njuta av de små blommorna som fortfarande blommor och eftermiddagssolen som färgar hela trädgården guldig. Hösten är bra fin ändå!


Kika in hela Fiskars sortiment här!


629 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Mina blomster

Morgonsol

bottom of page