top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Fina September

September och nästan 20 grader, även om det bara varade en kort stund så känns det bra att vi spenderade dagen utomhus och sög ut de allra bästa ur September. Visst blev det höst så fort i år? Vi gick från bara ben och sandaler till jacka och strumpor på bara en vecka och som alltid vid ett skifte mellan årstiderna så känns de som att garderoben ekar tom, barnen har för länge sen vuxit ur alla byxor och själv har jag inte en aning om vad jag ska ha för skor på fötterna?


Igår var Jossan och Jasmina här och vi tog en tur med alla ponnys i skogen och med oss hem hade vi 3 påsar med kantareller. Sån lyx!


Sen tog Jossan de stora barnen och åkte hem till sig och kvar blev Jasmina och jag med Belle och Bianca. Trots att vi hänger varenda dag i princip så blir de inte så ofta barnen får leka ostört och både jag och Jasmina njöt av att se Belle och Bianca springa runt under äppeträden och samla äpplen och busa, sött som en saga!Det blev riktigt mycket äpplen i år trots den lilla snö som kom när träden blommade. Går ju förstås inte att jämföra med förra året då vi nästan druknade i äpplen men räcker gott och väl till både mos, paj, bröd och ponnys!Det roligaste är nog ända att samla in alla äpplen, iallafall om ni frågar Belle och Bianca!

Det är ju alldeles magiskt att följa sina barn, hur de växer, lär sig, går igenom härliga och ohärliga faser men att samtidigt få följa någon annans ungar på väldigt nära håll, som att man fick en massa extraungar bara sådär. Det måste ju vara bland de finaste man kan få?Hej du lille nyckelpiga!
Det blev ingen äppelpaj, det var roligare att hälla i och ur äpplen i den stora korgen och vi blev mest sugna på de där kanterellerna vi plockat i skogen. Så vi smög in och gjorde carbonara till små tjejerna och kanterellmacka till oss, med massvis med ost och persilja!


Idag är det allt annat än 20 grader utan riktigt ruggigt väder men vi tänker bege oss ut i skogen en stund! Hoppas ni får en mysig söndag!

652 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page