top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

FödelsedagstårtaIgår fyllde jag 31 år och det firades på allra bästa vis. En skogstur med ponnysarna och barnen, fika med familj och släkt följt av en kväll tillsammans med mina favvotjejer. Sol fick jag också på min födelsedag, känner mig så tacksam!


Jag svängde ihop en superenkel och god tårta som jag tänkte dela med mig av receptet på!


Jag dränkte bottnarna i lemon curd och lät dom ligga en stund så det drog åt sig ordentligt av lemoncurden. Toppa med björnbär!


Tårtbottnar

8 ägg

4 strösocker

2 dl vetemjöl

2 dl potatismjöl

4 tsk bakpulverFluffig frosting med grädde

300 g philadelphia

3 dl grädde

2 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker


Lemon Curd

3 ekologiska citroner

1,5 dl strösocker

50 g smör

1 msk maizena

2 ekologiska ägg

2 ekologiska äggulor


Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.Hoppas det ska smaka!
569 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Jordgubbsglass

bottom of page