top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Påsken

Påsken är absolut en av mina favorithögtider, våren gör sig påmind, oftast skiner solen och vi planerar sällan något speciellt förutom att skrota runt hemma, äta god mat och spendera tid i trädgården. Precis just det har vi prickat in även i år och hallå, igår grävde jag trädgårdsland i bara tjocktröja, ljuvligt!


Förra året gjorde jag ju de här bäddarna och i mitten där, där det lilla bordet står kommer vi förhoppnings sätta upp det där gamla växthuset jag köpt på blocket till Johans stora fasa. Jag tror det kommer bli magsikt, han är ju lite mer praktisk än jag och ser kanske jobbet bakom lite mer meeeeeen skam den som ger sig! Håll tummarna!

Hur som så har vi nu gjort några nya bäddar här framför och börjat sätta staket runt det som ska bli köksträdgården, här vill jag odla kål, morötter, squash, blomkål och örter. Kanske nån blomma också. Tänker att det får bli ett enda virrvarr i år med ätbart och blommor här nere. Tex kombon kronärtskocka - jätteverbena, så himla fint!


Bianca har varit gullig påskkärring förstås, ätit godis dygnet runt i dagarna tre och haft nya vårskorna på sig. Våra vänner ordnade äggjakt i trädgården i solen, pirriga och godissugna barn kan ju vara det gulligaste jag vet och aldrig är det så målmedvetna som när det är lite godis i potten.


Ingen påsk utan ägg, visst?


Påskharar har vi gott om, det här är Jonas och Idas lilla Iris som de köpte från oss förra året. Mvh, stolt kaninmamma!


Ida slängde ihop en galet god pavlova med vaniljgrädde och rabarber, toppat med torkade syrenblommor.

Hyacinter i vitt, gult och aprikos. Ett fluff som doftar magiskt!


Alla små pelargonsticklingar har fått egen kruka och jord och om några veckor kan det få flytta ut i farstun! Man. är. Ju. Så. taggad. på. Sommar. Nu!


När vi ändå pratar blommor, kolla den här buketten. Älskar att ha en bukett på skåpkanten här på vårt linneskåp som står i fotändan av sängen, det är det första man ser när man vaknar och vem blir inte glad av de här knippet?


Favoritklänningen har hängt med!


Den här veckan kör vi lite påsklov varvat med jobb varvat med trädgårdspyssel, bästa kombon! Det är så mysigt att få hänga hemma hela familjen tycker jag och som jag längtar efter långt sommarlov just nu!

Hoppas er påsk varit fin!


609 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Påskägg

bottom of page