top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Trädgårdsbrunch

I annonssamarbete med CerveraVad är väl härligare under sommaren än att sitta ute och äta? Just nu blommar både syren, magnolia, äppelträd och hägg här hemma och det blir knappast vackrare.

Cervera har just nu glasveckor med bra kampanjer på de allra vackraste glasen. Jag gillar att duka med glas i alla dess former och gärna lite omaka glas tycker jag skapar en härlig känsla på bordet.


Vi fyllde glasen med bla blåbärsglass, bubbel, lemonad och iskaffe.


Att göra egen lemonad är plättlätt och blir magiskt gott. Här i ett vackert glas som ni hittar här!
Att göra egen glass är verkligen inte så svårt man kan tro, även om en glassmaskin kan underlätta så går det minst lika bra innan. Här gjorde vi en gräddig blåbärsglas som vi serverade i glas!Att servera glass i glas på det här viset blir väldigt festligt och fint tycker jag, lite mynta på toppen och sen är efterrätten klar! Ni hittar receptet längst ner i inlägget. De här glasen är en favorit hos mig och ni hittar dessa här, visst är de vackra?


Mitt lilla bord är ett sånt där perfekt bord att bara släpa ut i trädgården när och var man vill!

Vad är väl härligare än att frysa in lite blommor i isbitarna?

Jag har blivit som besatt av blommor i isbitar och ägnar nästan lite onormalt mycket tid åt att frysa in allt från syren, mynta, äppelbommor och violer!Vi gjorde en magsikt god smörgåstårta på kavring, bland de smarrigaste på länge vill jag lova. Recept kommer i ett annat inlägg!Vi är så glada för de här magiska jobbet tillsammans med Cervera som har inte bara superfina glas utan så mycket annat fint. Allt ni ser på bordet hittar ni hos Cervera!


SÅ oerhört pepp på den här sommaren och alla middagar, frukostar, lucher och bruncher utomhus vi har framför oss. Att äta ute är det bästa enligt mig!


Tack Cervera för ett fantastiskt samarbete


Recept blåbärsglass


300 gram

frysta eller färska blåbär

3 dl

vispgrädde

3 st

ägg

1 tsk

vaniljsocker

5 msk

florsocker


1.Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret pösigt.

2. Tillsätt blåbären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann men inte helt och smeten blir blå.

3. Vispa grädden. Rör ner grädden i blåbärssmeten försiktig

4. Häll smeten i en form. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla blåbär ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).

1 101 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Jordgubbsglass

bottom of page