top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Mars brunch

Den här brunchen har vi sett fram emot länge dels för vår gäst och dels för att vi gör den här brunchen i samarbete med Cervera!Vi ville göra den allra finaste dukningen och valde ut vackert porslin från Cervera, små vaser, bestick, fina glas och servetter. Vi propsar på att Mars är en vårmånad och dukningen skulle bli just vårig med mycket grönt.


Rua Nova är en rustik servis från Portugal som finns i flera olika färger vi valde en grön mindre assiet till en slät vit tallrik. Till det blandade vi upp med olika skålar från köksserien cabbage.
Att knyta ihop bestick med servetter och en lite blomma blir väldigt fint tycker vi!Stora yviga buketter är ju något jag älskar men inte speciellt härligt egentligen att ha på ett dukat bord då man knappt ser varandra genom en stor bukett, istället brukar jag ta 4-5 blommor, gärna en av vardera och sätta i en vas.
Dukat och klart, nu saknas bara massvis med gott att äta och en härlig gäst förstås!
Innan gästen måste jag bara visa er allt gott vi bjöd på!

Ungspannkaka med lättvispad youghurtgrädde, vaniljglass och svarta vinbär! En ny pannkaksfavorit för mig. Väldigt fint att servera i små pannor såhär tycker jag!


Servera pannkakan varm så glassen smälter!
Recept kommer lagom till helgen!Sen knackade Katrin på dörren, härliga Katrin som jag lärde känna under tiden när jag gjorde min tapetkollektion Kubel Kids för Sandberg. Katrin jobbade som kreativ chef på Sandberg under den tiden och jisses vad jag är glad över att få ha lära känna henne. Katrin är en sån där människa som jag lärt mig så mycket av, hon har stärkt mig i så mycket med sina kloka ord, sitt driv och sin kunskap.


Vi passade på att ställa lite frågor till Katrin så även ni får en chans att "lära känna" henne lite grann.


Vem är du? Jag heter Katrin Bååth och bor med min lilla familj i Jönköping, jag älskar och brinner för kreativitet, relationer och good shit.

Vad gör du? Jag frilansar som creative director, art director, eventkreatör och stylist. Innan dess jobbade jag på reklambyrå i nästan 15 år.

Du använder uttrycket ”Good shit” mycket, vad betyder det för dig? Redan när jag startade eget skrev jag mitt eget manifest. Det beskrev hur jag ville jobba, med vem jag ville jobba och vilka produkter och tjänster jag ville jobba med. Allt det kan man enkelt sammanfatta i orden ”Good Shit”, så det slutade med att jag köpte en skylt till min studio och satte upp Good Shit i neon för att alltid påminna mig själv om vad jag vill sträva efter.

För mig betyder Good Shit-skylten att jag vill göra good shit tillsammans med folk som är good shit och som vill göra good shit med mig. Jag tackar nej till en massa saker för att jag inte tycker att det är bra produkter att jobba med, eller för att det lyser igenom att personerna har andra agendor än att vi ska skapa good shit tillsammans. Good shit betyder också att väna om varandra, göra bra saker för miljö, arbetsmiljö, relationer, medarbetare, kunder, vänner och produkter och saknas det kan jobbet kvitta för mig. Att skapa good shit är också att göra saker med det lilla extra för att nå extra långt tillsammans.

Vart hittar du din inspiration? Väldigt mycket i relationer och nätverkande med andra människor. I samtal, gemenskap och kreativitet tillsammans med andra. Och att vara i min studio på Tändsticksområdet, där hittar jag alltid tillbaka till kreativiteten om jag går bort mig, eller behöver en extra kreativ injektion. Även resor inspirerar mig oerhört mycket. Se nya platser och nya kulturer. Känna doften av en ny plats och uppleva människorna där.

Du har ett driv vi inspireras av, ge oss dina 3 bästa tips på att hålla igång drivet. • Gör en visionboard, skriv ner eller på något annat sätt få ner dina drömmar på pränt. Jag tror enormt mycket på att det är det som är hela hemligheten. Våga se att det är möjligt så blir det det. (Ha, ha låter sjukt klyschigt men det funkar!)

• Det man gör får man göra mer av – så se till att göra det du vill göra mer av. Våga tacka nej till saker som inte tar dig mot ditt mål. Visa vad du kan och vill göra mer av så kommer folk hjälpa dig i din väg mot att nå din dröm.

• Ha alltid en champagne i kylen. Finns det inget att fira med blir strävan svårare mot att kunna ha något att fira. I min studio står alltid en champagne på kylning – redo att knäckas. Idag har jag faktiskt en väldigt rolig sak att fira kom jag på, kanske borde korka upp på en gång…

Vad drömmer du om just nu? Just nu drömmer jag om att min nya butik/kreativa plats på Tändsticksområdet här i Jönköping ska bli exakt så bra som jag någonstans vet i min huvud att det kommer bli. Jag öppnar när sommar går mot höst och förhoppningsvis kommer folk vilja följa med mig på min resa dit.

När mår du som bäst? När vårsolen lyser, när jag får vara kreativ på mitt sätt och när min familj mår bra.

Du är en väldigt modig person, något vi ser upp till väldigt mycket. Har du något tips på hur man blir sådär modig som du är? Ha, ha, jag är allt annat än modig. Livrädd rätt ofta faktiskt. Men jag har en väldigt stark tro på att det där manifestet jag skrev för snart sex år sedan faktiskt är rätt väg att gå – och har jag bestämt det så måste jag ju våga leva som jag lär.

Vad är ditt drömprojekt? Jag har alltid velat göra en egen bok. I mitt huvud är ” The book of Good Shit” redan färdig. Ska bara få den ur kroppen och ner på papper i världens vackraste bok. Och så drömmer jag om att skapa ett helt boutiquehotell, från alla val i inredningen, till den grafisk profilen, alla produkter och hela konceptet. Och så är faktiskt min nya butik en dröm jag haft i många år som går i uppfyllelse nu. Tjohooo liksom.

Bästa bästa Katrin! In och följ henne på instagram på @katrinbaath och hennes blogg hittar ni här!Tack snälla Katrin för att du ville komma och hänga med oss!

900 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Jordgubbsglass

bottom of page