top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Vår egna blomsterodling

När vi grävde ner runt 50 dahliaknölar och minst lika många små spensliga rosenskäror, sommaraster, zinnior och luktärt i maj så måste jag medge att jag var lite skeptisk till att de skulle bli sådär magiskt som jag hoppades på, men nu när vi står här i Augusti och vi bokstavligt talat badar i blomster så känner jag mig så löjligt glad. Jag älskar ju blommor, och att ha samlat alla mina favoritblommor såhär i långa rader som vi varje dag kan gå och plocka stora fång av är ren lyx! Barnen och jag hänger nere i blomsterodlingen minst en gång om dagen, ibland får vi även besök av vår ponny Pytte som lärt sig öppna grinden och vill smita in och käka klöver, även om hon har väldigt små hovar så är det förödande när de trampar snett så en och annan dahlia eller rosenskära har trampats sönder under sommaren.I helgen var vår granne Lycke med Hollie och Bianca och hjälpte mig att plocka blommor till Biancas kalas, det är så gulligt att se dem varsamt strosa runt i gångarna mellan alla blommor, doftar, känner och klipper av några blommor. Lycke är lika lång som en Dahlia kan vi konstatera. På tal om Lycke så måste vi prata om värdet i att ha vänner i samma by, att dessutom vännernas barn och ens egna barn leker och kan ropa till varandra över rosenbuskar och hallonland, skrika högt " Ska vi leka?" och sedan ta den lilla stegen över hästarnas staket, springa genom hagen och mötas upp på mitten. Allt detta spanar jag in från köksfönstret och så plingar de i telefonen från grannen Madelene som skriver, nu är dom här.. jag gör lunch till tjejerna! Så rullar dagarna på, barnen flyter runt här på gården och mellanlandar här eller där, det är så värdefullt och jag tänker att jag knappast kan ge mina barn än bättre uppväxt!
Jag har nästan bara satt Cafe Au lait och Shiloh Noelle, mina två absoluta favoritsortet vad gäller Dahlior, de är dessutom så galet stora och härliga och skiftar i rosa, aprikos och vit.


Jag får mycket frågor om tvestjärtar vilket jag har förstått drabbat många i år, vi har tvestjärtar också men dom äter inte på blommorna. Kanske äter de sig mätta på annat här nere? Hästbajs kanske? Vissa vill påstå det iaf och eftersom vi inte störs av tvestjärtarna så har jag inget bra tips men såg att Hannah Wendelbo gjorde en fiffig tvestjärtsfälla som kanske kan hjälpa?Ståtliga Dahlior och en väldigt stolt Bianca som får låna snittblomsaxen, mamman håller andan och hoppas att hon klipper i stjälken och inte i fingret!

Det är så mysigt att traska ner hit med barnen, vår alldeles egna oas och skattkammare!


Önskar att vi fick ha Augusti minst 2 månader till!

1 585 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Äppelgalette

Mina blomster

Söndag

bottom of page