top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Blommorna

Är det bara jag som får vårkänslor i januari? Förmodligen.

Som ni vet så älskar ju jag blommor och att odla är min stora hobby och odlingssäsongen för mig börjar i februari redan. Så jag är inte helt ute och cyklar med vårkänslor i januari ändå, det är ju faktiskt nu det finns tid att planera. Vad har vi för planer i år då?

Jo i år ska vi flytta upp snittblomsodlingen närmre huset och bort från hästhagen, inser ju dock att det kan bli så att jag istället står med två stora odlingar. Jag vet ju hur jag funkar och när jag väl är igång är det få saker som kan stoppa mig. Vi får se.

Det ska också bli så roligt att få se trädgården i sommar efter förra årets krafttag, jag anla en rosrabatt, en pionrabatt och satte en massa rosor överallt som jag ser fram emot att se växa.


Längtar oändligt efter att kunna springa ut i växthuset med mina tjejer, plocka några smultron, äta en gurka och några solmogna tomater. Hollie är en riktig liten odlare och har stenkoll på vad vi odlar och tycker de är så roligt att vara med mig där ute!


Rosor är en favorit, jag har satt så många rosor att jag tappat räkningen. Jag älskar klätterrosor och kan bara drömma om hur vackra alla rosor är här hemma om sisådär 10 år!


Dahlior och rosenskäror är en snittblomsfavorit, jag lärde mig så mycket förra året om dessa och jag är så pepp på att börja om i år! Nu vet jag vad jag ska göra annorlunda och vad som funkade toppen. Det är väl ändå det bästa med att odla, att man ändå får så många försök på sig och att testa sig fram är mitt bästa tips.


Svårt att förstå att det var såhär vackert, blommor alltså, vilken grej! Lilla Bianca letade stenar mellan blomsterraderna, en ständig skattjakt.


Vi hade Dahlior i små vaser överallt hela sommaren, längtar efter den tiden!


Förra året satte jag en Astrid Lindgren ros precis utanför köksfönstret. Tänk att kunna öppna fönstret och känna doften av den här magiskt vackra rosen.

Jag gillar verkligen hur den skiftar i färg, en av mina favoritrosor.Här kommer mina favoriter om ni vill odla lite blomster till sommaren.

Slöjsilja

Zinnia

Dahlia

Rosenskära

Luktärt


Förra året satte jag 40 knölar av lite blandade sorter Dahlior, i år blir det nog några till. Brukar också sätta några i krukor som jag har lite varstans. Dahlior är så vackra tycker jag!


Sommarungar, de gulligaste jag vet. Alla barnen var så försiktiga där nere i snittblomsodlingen, de beundrade och plockade varsamt. Det visste hur mycket jobb och tid vi lagt ner på alla blommor. Hollie var med från start och satte alla små frön och knölar i jorden och hon hade nästan bättre koll än nån annan vad som var vad där nere.


I växthuset odlar vi mest ätbart såsom tomater, bönor, gurka och örter. I år tänker jag gå loss på bönor och minska ner tomatodlingen något!


Håller tummarna för en varm sommar med lagom mycket regn! Nu har jag beställt alla fröer för i år och snart ska de ner i jord. Tror jag måste ta en sväng till Ulriksdal imorgon för att toppa den här blomsterpeppen ytterligare!1 107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page