top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Allt och till lite till

Hej söndag, sitter i soffan och hör regnet öser ner utanför fönstret. Är det bara jag som blir lite sådär löjligt lycklig över regn numera? Förmodligen efter avsaknaden av just denna vara förra sommaren. Varenda droppe regn känns som guld för trädgården just nu! Tantvarning att tänka så, I know!


I helgen har vi gjort allt men ändå ingenting. Vi har ridit, tränat, planterat, vattnat, byggt staket, klippt en buske, ätit indiskt, sovit middag, druckit kaffe i solen och motionerat kaniner. En helg helt i min smak!


Häggen blommar och jisses vad jag älskar den doften. Jag plockar in och ställer i stora vaser, underbart om ni frågar mig! Förra året blommade häggen och syrenen samtidigt, minns ni? Känns som att det är lite mer ordning och reda på den fronten i år!I rabatten nedanför köksfönstret har jag planterat ut några rosenskäror, jag täcker dom för säkerhetskull om natten. Snart kan vi plocka rosenskära och vallmo direkt från köksfönstret.

Även rosen har vuxit på sig rejält, massor med gödsel och en ordentligt beskärning förra året fick rosen att må toppen. Längtar tills den blommar!Såhär mysigt har vi haft det, den här platsen hänger vi på mest hela tiden när det är sommar och vår. Jag vill som alltid sitta ute trots att det egentligen är liiite för kallt, slutar med att hela familjen går in och jag sitter kvar. Det förstår inte alls det mysiga i att sitta ute!


Bianca fick nya stövlar här om dagen som hon vägrar att ta av sig, "Wow, titta" säger hon stolt om sig själv och sina stövlar. Är beredd att hålla med, dom är supersnygga!Finaste pionerna som står i vaser runt om i huset. Fördelen med att ha ett jobb som innebär massor med blommor som rekvisita, blir lätt bortskämd på den fronten inser jag!I växthuset växer det som bara den just nu, den här bilden är några veckor gammal, tänkte ju skriva ett helt inlägg om just växthuset men så kom jag av mig. Rosenskärorna har idag tre dubbelt så stora och vissa har jag samt som planterat ut redan. I odlingsbädden bakom har vi i år valt att satsa på bönor, sockerärtor och gurka. Jag skippar sallad, morötter och rädisorna i år!Sockerärtor är som godis på sommaren, jag älskar den här lila varianten! Dessutom växer dom upp så himla fort!Löjligt mallig över mina dahlior i år. Buskiga och grova, för långa gängliga dahlior vill jag absolut inte ha. Det misstaget har jag gjort. Tror trixet är att vattna väldigt sparsamt och att inte ha dom inne för då blir det för varmt och det skjuter iväg på höjden. Tror inte ens jag behöver toppa dom här om jag ska vara ärlig. 30 av dem åker snart ner i min snittblomsodling, men först vill jag att det ska bli lite varmare!


Tack för att ni läst världens mest osammanhängande blogginlägg, det får bli lite så ibland tänker jag. Blir liksom ingenting annars har jag märkt!

Nu ska jag ta en kopp te och däcka i soffan, vi är totalt fast i serien The Act!


Kram till er

531 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page