top of page
  • Skribentens bildAnna Kubel

Soligt växthus i marsHej från ett soligt växthus i mars, här inne landar temperaturen på runt 15 grader soliga dagar och trots att vårvindarna blåser kallt utanför så känns det nästan som sommar här hinne.

Jag njuter av den här tiden så mycket, att få spendera eftermiddagarna här inne med en kopp kaffe och lite frösådder, med betoning på just lite för om 2-3 veckor kommer man knappt in här när allt skolats om och varenda millimeter används till att driva upp små plantor i väntan på att få flytta ut.

Igår skolade jag om första lasset med sommarblommor såsom rosenskära, sommarmalva, klockranka och näst på tur står kronärtskockan som snart vuxit ur sina små krukor.Att pilla i den varma jorden med de små små späda stjälkarna är som terapi, svårt att förstå att en sån här liten grön ranglig sak blir en hel buske rosenskära som blommar tacksamt tills frosten tar dem. som magi!


Lövkoja, verkligen en favorit och snart plockar jag mina egna i min blomsterodling. Just den här färgen är ljuvlig!Odlar krasse i kruka om och om igen nästan året runt. Superenkelt och så vackert att ha inne i kruka. Dessutom väldigt gott i salladen eller på mackan, tänk surdeg, fransk bondost, tomat och krasse. Mums!


Våra små ljuvliga kaninungar, så goa att man dör. 4 Veckor nu och som absolut sötast och får alltid följa med på ett hörn!


Får precis plats i en hand, tänk om man kunde ha dem såhär små för alltid?


Tillbaka till odlingen. Här ser ni en liten klockranka, en favorit jag odlar år ut och år in, den växer som ogräs och slingrar sig fint runt mina blomsterbågar nere i odlingen. Såg den för första gången på Ulriksdalsträdgårdar i deras snittblomsodling och blev kär. Finns i lila och vit, vit är min favorit!


I helgen ska jag fortsätta gå igenom mina dahliaknölar och peta ner några fler i hinkarna. När det sen kikar upp får det flytta ut till växthuset också, svalt och ljust och då blir de sådär buskiga som jag vill ha dom och har aldrig behövt toppa dem. Jag gillar ju när det är enkelt, tappar liksom lusten lite annars.


Det var allt från mitt soliga växthus! Hej så länge!871 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej semester

bottom of page